Mina böcker

Kriget mot skönheten

Ett reportage om förfulningen av Sverige

                                              Nominerad till Stora Fackbokspriset 2020

Ambitiöst och spännande” (SvD)

"Träffsäker" (Respons)

"Gediget journalistiskt hantverk" (Axess)

"Skrivet med den vane journalistens flyt och känsla för poänger" (Arkitektur)

Om varför det moderna Sverige blivit så fult och om förfulningens konsekvenser för människorna som bor här. 

Ett halvsekel efter de stora citysaneringarna sveper en ny rivningsvåg  över landet. Rivningar som återigen utplånar otaliga gamla, vackra och kulturhistoriskt intressanta hus.. 

Samtidigt breder monstruösa logistikparker och serverhallar ut sig runt städerna, medan landsbygden brutalt omdanas av de ännu större och förment hållbara vindkraftparkerna. 

Det här är förändringar som trots att de är så storskaliga lite grann smyger sig på, och lyckats med det nästan omöjliga, att få själva landskapet att verka slitet och trött och människorna att känna sig små och oälskade.  Att den svenska rationalitetens baksida är ett gravt underskattande av skönhetsvärdenas betydelse är något som intervjupersonerna i boken återkommer till.

Gynna gärna den fysiska bokhandeln. Eller beställ från BokusAdlibris eller direkt från förlaget

Till världens ände

Arbetslöse f d Mellanöstern-korrespondenten Pierre Olsson försmäktar i sitt andrahandsrum på elva kvadrat.

Arla lanserar en ny tarmhälsoprodukt, Fjarg.

I Centralafrika utbryter en militärkupp.

Sedan blir det bara ännu värre …

Fråga efter Till världens ände i bokhandeln, eller beställ från Bokus eller Adlibris

Från bokens baksidestext:

Till världens ände är en fartfylld och mångbottnad äventyrsroman, med stormar, fartyg och folk med suspekta motiv. Trådarna löper mellan sönderfallande svensk glesbygd och malariaplågad afrikansk diktatur, och bildar tillsammans en underhållande dramasatir av vår samtid.

Svenska svindlare och fuskare

Förvillare genom tiderna

Svenska svindlare och fuskare
Svenska svindlare och fuskare

 

Ett hisnande dokument över människor och omständigheter som framkallat en många gånger massiv förvirring och oreda, av egen förskyllan eller högst ofrivilligt.

Medverkar gör Amelia Adamo, Alaska-Håkan, Stig Cederholm, Dieter Strand, Jesús Alcalá, Olivia Andersson, Nisse Jansson, James Dickson junior, Thomas av Aquino, Peter J. D'Adamo, Johnny Bode, Mary Pickford, Lars Leijonborg, Landstinget i Västernorrland, Florence Stephens, Gustaf V, Carmencita Capelane, chefen för Militärområde Syd, Iskalla Inez, Dwight D. Eisenhower, John Pohlman, Jannike Björling ... Med många flera! 

Köp boken i bokhandeln, eller beställ hos:

Adlibris

Eller hos:

Bokus

Retro Stockholm

Retro Stockholm
Retro Stockholm

"En fascinerande resa"

Mats Gellerfelt i SvD

Hitta vägen till stans finaste funkishus, ballaste vintagebutiker, elegantaste biografer från filmens guldålder, rockigaste rockabilly, mest glamourösa femtiotalsfuturism samt krogarna från 70-talet där inredningen fortfarande går i orange. Boken avslöjar en hemlig värld av fascinerande tidsfickor mitt i den moderna huvudstaden, där vem som helst kan få känslan av att stiga in i en film i Technicolor från 1958. Samtidigt guidar författaren till nya, trendiga fenomen i retrostil och de förvånansvärt många butiker som envisas med att hålla fast vid trivsam tidlös småskalighet, kvalitet och betjäning över disk.

Köp boken i bokahandeln, eller beställ hos:

Bokus

Eller här:

Adlibris

Sveriges 100 märkligaste sevärdheter

Sveriges 100 märkligaste sevärdheter
Sveriges 100 märkligaste sevärdheter

"Betyg 10 av 10"

Lotta Bromé i Sveriges Radio P 4

Boken som blev ett fenomen. Sveriges 100 märkligaste sevärdheter fyllde ett dittills otillfredsställt behov i vad som brukar kallas den svenska folksjälen, och gav upphov till en hel rad tv-inslag, artikelserier och efterföljare.  

Sveriges 100 märkligaste sevärdheter blev en omedelbar succé och har tryckts om i flera upplagor.

Du kan beställa boken här:

Adlibris

Eller här:

Bokus

Kulor, cash & kosing

                                                    Konsten att få ut mer av sina pengar

                                          (Med Mathias Andersson och Charlie Söderberg)
Ekonomi behöver inte vara tråkigt och svårt. Det tråkiga är att tappa greppet, att inte ha kontroll. Men det är oftast ganska lätt avhjälpt. Med bara en kvarts hushållsekonomi i veckan kan du skaffa dig koll på din situation och en känsla av trygghet.
I den här boken hittar du tipsen du kan ha nytta av om du vill få ut mer av dina pengar. (Boken är slutsåld på förlaget).